HästHälsa & Rehab

Margaretehofs Hästhälsa & Rehabcenter tar emot hästar för träning eller rehabilitering!


Vi erbjuder skonsam och effektiv träning för såväl konvalescenthästar som friska hästar. Din hästs välmående och framtid är vår högsta prioritet. I samarbete med veterinär, equitarepeut och massageterapeut tar vi hand om din häst med största engagemang och kompetens.


Träningsmöjligheter:


Vattenband 

   Ett effektivt träningsalternativ där hästen snabbt kommer upp i puls och får arbeta med hela kroppen utan den konventionella träningens negativa slitage. Det är även en skonsam uppbyggnad för hästar med skador på senor och ligament eller med ryggproblem.


Therapeutic Spa

   En kylanläggning där hästens ben kyls och masseras med salt och mineralhaltigt 2°C vatten. Kylan är effektiv för att minska svullnader och verkar även smärtstillande vid olika typer av benskador eller fång. Vid skador s.s. öppna sår, sen-och ligamentskador, svår mugg eller rasp så ger mineralhalten och rörelsen i vattnet ett ökat blodflöde som bidrar till snabbare och bättre läkning. Kan även användas förebyggande efter hård träning.


Vibrationsgolv

   Ett rörligt och vibrerande golv som ökar blodgenomströmningen och styrker muskulaturen. Ett gott komplement för hästar med led- och senskador men kan även verka lindrande på eventuell muskeltrötthet och träningsverk. Solarium ingår.